Het is altijd verstandiger om een gespecialiseerde letselschade advocaat in te schakelen dan een letselschadespecialist of -adviseur. Een advocaat kan namelijk voor u naar de rechter stappen.
Wat is een letselschadebureau of -specialist?
In Nederland mag iedereen zich letselschadespecialist noemen. Misschien denkt u dat wanneer er mr. (meester in de rechten) voor de naam van de deskundige staat, dit inhoudt dat hij of zij advocaat is. Dat is niet altijd het geval. Dat wil niet zeggen dat een jurist geen kennis van zaken heeft, maar dat is niet hetzelfde als advocaat zijn.
Wat is dan een letselschadeadvocaat?
Een letselschade advocaat heeft een universitaire rechtenstudie van vier jaar succesvol afgerond en moet daarna nog drie jaar een beroepsopleiding advocatuur volgen. Als je je daarna in letselschade specialiseert kun je de postdoctorale specialisatie-opleiding Grotius volgen. Een advocaat valt bovendien onder het toezicht van Nederlandse Orde van Advocaten. Als een advocaat zijn werk niet goed doet kunt u hier een officiële klacht indienen.
Als de onderhandelingen niet tot het gewenste resultaat leiden, kan een advocaat naar de rechter stappen. Een letselschadespecialist of -adviseur heeft die mogelijkheid niet en moet uw zaak dan alsnog aan een advocaat uitbesteden. Met een gespecialiseerde letselschade advocaat heeft u dus een betere onderhandelingspositie.
Jurist of advocaat? Leidse Letselschade Advocaten kan voor u naar de rechter stappen. Kies daarom voor ons kantoor en vertel ons uw verhaal.
Vertel uw verhaal
Gerben Janson
Joost van den Berg
Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.