De keuze van een deskundige belangenbehartiger bij letselschade: hoe herken je kwaliteit?

De keuze van een deskundige belangenbehartiger bij letselschade: hoe herken je kwaliteit?

Slachtoffers die letselschade oplopen bij een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, hebben recht op schadevergoeding. Om er zeker van te zijn dat alle schade wordt vergoed, is gespecialiseerde juridische hulp onmisbaar. Maar hoe weet je welke belangenbehartigers deskundig zijn en welke niet? Als je weet waar je op kunt letten, weet je zeker dat je goed wordt geholpen.

Op internet adverteren honderden belangenbehartigers die hun diensten aanbieden aan letselschadeslachtoffers. Maar er bevindt zich veel kaf onder het koren. Veel bedrijven zien het regelen van letselschade als een verdienmodel, zonder te willen investeren in deskundige medewerkers en opleidingen. Hoe kun je als klant het onderscheid maken tussen de échte deskundigen en de beunhazen? Dat leggen we uit.

Advocaten
Door gebruik te maken van de diensten van een advocaat, weet je zeker dat de belangenbehartiger aan strenge wettelijke eisen voldoet. Daarnaast vallen ze onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook beschikt een advocaat over eigenschappen die andere belangenbehartigers, bijvoorbeeld een letselschade-expert, niet hebben, zoals de bevoegdheid om slachtoffers bij te staan in een rechtszaak. Dat kan goed van pas komen als een verzekeraar niet over de brug wil komen.

Maar lang niet alle 14.000 advocaten in Nederland zijn gespecialiseerd in de behandeling van letselschadezaken. Dus met de keuze voor een advocaat ben je er nog niet.

LSA-advocaat
Alleen de ruim 300 advocaten die lid zijn van de Vereniging LSA, mogen zich LSA-advocaat noemen. Zij hebben de postdoctorale Grotius Specialisatieopleiding Personenschade met goed gevolg afgerond. Ook moeten ze de vakliteratuur bijhouden en jaarlijks bij- en nascholingscursussen volgen op het gebied van het letselschaderecht.

Nationaal Keurmerk Letselschade
Ook op kantoorniveau bestaat in Nederland een landelijk erkende kwaliteitsregeling: het Nationaal Keurmerk Letselschade. Naast de al genoemde LSA-eisen, voldoen keurmerkkantoren aan extra kwaliteitseisen. Op de website van het Nationaal Keurmerk Letselschade staan alle keurmerkhouders vermeld.

Kies voor kwaliteit!
Zo kun je eenvoudig nagaan of een bedrijf over voldoende kwaliteit beschikt om optimaal op te komen voor jouw belangen.

  • Kies voor een advocaat…
  • …die lid is van de Vereniging LSA…
  • …en werkt bij een kantoor dat beschikt over het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Dan weet u zeker dat u kiest voor de beste belangenbehartiger.

Leidse Letselschade Advocaten

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.