Een goede advocaat is onmisbaar bij letselschade, maar wie gaat dat betalen?

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeval, bijvoorbeeld in het verkeer of tijdens uw werk? Dan heeft u in veel gevallen recht op schadevergoeding van degene die het ongeval heeft veroorzaakt. Maar u weet: recht hebben is iets anders dan recht krijgen. Zeker als er sprake is van forse schade, kost het vaak de nodige moeite om die volledig vergoed te krijgen. Daarom is gespecialiseerde juridische hulp in letselschadezaken onmisbaar. Maar nu zult u denken: hoe zit het dan met de kosten van mijn advocaat? We leggen graag aan u uit waarom u zich hierover geen zorgen hoeft te maken.

Waarom een advocaat?
Bij een complexe juridische zaak, zoals een letselschadezaak, is de hulp van een gespecialiseerde advocaat hard nodig om voor u het beste resultaat te kunnen behalen. Een advocaat is een postacademisch geschoolde jurist die zich bezighoudt met het verlenen van rechtshulp. Een advocaat is ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten en valt onder de kwaliteitseisen en het tuchtrecht van de advocatuur.

Letselschadeadvocaten, te herkennen aan het LSA-lidmaatschap, zijn gespecialiseerd in het letselschaderecht. Ze zijn beëdigd om de belangen van hun cliënten zo goed mogelijk te behartigen en verplicht om hun kennis actueel te houden.

De kosten van uw advocaat
Deze hoge kwaliteitsstandaard komt met een keerzijde, want de tarieven van een advocaat liggen logischerwijs hoger dan de kosten van andere vormen van rechtshulp, zoals een rechtsbijstandverzekering of de kosten van een schaderegelingskantoor. Betekent dit dat goede rechtshulp voor rechtszoekenden met een smalle beurs minder toegankelijk is? In geval van letselschade gelukkig niet!

Iedereen kan gebruik maken van de diensten van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, om zijn of haar recht te halen. Dat komt omdat de advocaatkosten betaald moeten worden door de aansprakelijke partij.

Aansprakelijke partij moet uw advocaat betalen
In de wet staat dat degene die schade toebrengt aan een ander, die schade volledig moet vergoeden. De vergoedingsplicht omvat ook de kosten die moeten worden gemaakt om de schade vast te stellen en hierover tot overeenstemming te komen. Deze kosten worden de buitengerechtelijke kosten (bgk) genoemd. Net als alle andere schadeposten moeten ook de bgk door de aansprakelijke partij volledig worden vergoed. Dat betekent dat de inschakeling van een letselschadeadvocaat u in beginsel niets kost.

Advies
Heeft u letselschade opgelopen en zoekt u de hulp van een gespecialiseerde advocaat? Bel of mail dan met Leidse Letselschade Advocaten.

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.
Uitstekend
Gebaseerd op 168 recensies
Benjamin van der Gaag
Benjamin van der Gaag
2024-05-08
Erg goed geholpen door Joost en Gerben. Alles verliep soepel en snel op en professionele manier. Leidse letselschade advocaten zijn zeker aan te raden.
Susana Macleod Moreno
Susana Macleod Moreno
2024-04-30
Dankzij Leidse Letselschade Advocaten kijk ik positief terug op een negatieve gebeurtenis. Ik ben jullie, vooral Joost enorm dankbaar. Het contact verloopt snel en soepel. Je weet precies waar je aan toe bent. Joost is erg betrokken, begripvol en transparant. Joost heeft veel geduld en dat is belangrijk in dit soort procedures. Ik ben tevreden over hoe deze procedure is afgesloten. Dankjewel!
Kim Floris
Kim Floris
2024-04-25
Het is nooit fijn om slachtoffer van een ongeval te zijn en dan met een letselschadeadvocaat in aanraking te komen. Maar als het dan toch moet, dan graag met Joost van den Berg. Zeer professioneel, duidelijk, open en transparant. Naast de zakelijke afwikkeling heeft hij ook oog voor de persoon van het slachtoffer. Ik hoop dit nooit meer mee te maken, maar als het dan moet, dan graag met Leidse Letselschade Advocaten.
Tom van Keppel
Tom van Keppel
2024-04-16
Ontzettend goed en vakkundig geholpen. Gedurende het hele proces steeds op de hoogte gehouden en snelle terugkoppelingen/handelingen. Bedankt voor de hulp en de keurige afwerking heren.
Chantal
Chantal
2024-04-15
In augustus 2022 raakte ik betrokken bij een auto ongeluk. De auto hadden wij amper een maand en iemand klapte achterop. Helaas hield ik de eerste maanden erg veel lichamelijke klachten over aan dit ongeval. Via een kennis werd ik getipt op LLS. Het gesprek op het kantoor verliep heel fijn bij Joost en Gerben. In het proces heb ik verder alleen met Joost contact gehouden. De afhandeling is heel goed verlopen. Joost is heel geduldig en duidelijk in wat wel en niet kan. Met het uiteindelijke resultaat kan ik alleen maar blij zijn. Ik hoop in de toekomst nooit meer contact te hoeven opnemen, maar mocht het mij nogmaals overkomen dan zal ik zéker weer contact opnemen.
Nema kamw
Nema kamw
2024-04-09
Ik heb een positieve ervaring gehad en deskundig advies ontvangen e Ik ben goed geholpen en op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. De communicatie was goed en zeer professioneel.Aardige advocaten die weten wat ze doen .
Sanne Wolleswinkel
Sanne Wolleswinkel
2024-04-03
Duidelijke en snelle communicatie! Zijn bereid om in alles mee te denken en gaan er snel mee aan de slag. Scheelt enorm veel gedoe met de verzekering. Zij nemen alles over. Echte aanrader!
Doña Isa
Doña Isa
2024-03-28
Joost heeft mij geholpen met de ondersteuning in twee zaken en beide zijn, in mijn voordeel, positief afgesloten. Joost is erg begaan en zorgt voor een duidelijke uitleg voor, tijdens en na de behandeling van de zaak. Ik zou iedereen aanraden om in zee te gaan met de Leidse Letselschade Advocaten. Nogmaals bedankt, Joost.