Flinke toename aantal arbeidsongevallen

Vorig jaar kreeg maar liefst 22 procent meer werknemers te maken met een bedrijfsongeval dan een jaar eerder. Het gaat om 2.357 slachtoffers. Veertig van hen zijn bij het ongeval overleden. Dat blijkt uit de Monitor arbeidsongevallen 2022 van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Het aantal arbeidsongevallen is zelfs groter dan de jaren vóór de coronapandemie, toen rond de tweeduizend mensen slachtoffer van een arbeidsongeval werden.

Ongevallen gebeuren vaak met machines, voertuigen en gevaarlijke stoffen. Vooral mannen worden het slachtoffer. Jongeren, uitzendkrachten en stagiairs hebben eveneens een grotere kans op een arbeidsongeval.

Zorgplicht werkgevers
Werkgevers hebben een vergaande zorgplicht als het gaat om de veiligheid op de werkvloer. Deze zorgplicht geldt ook ten opzichte van zzp’ers en uitzendkrachten die bij hen werken. Er moet een veiligheidsbeleid zijn en de risico’s op een ongeval of beroepsziekte moeten zorgvuldig zijn geïnventariseerd. Hert doel daarvan is om gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Aansprakelijkheid bij letselschade
Als er toch een ongeval plaatsvindt, is de werkgever verplicht dit bij de Arbeidsinspectie te melden en onderzoek te doen naar het incident. In de meest ernstige gevallen, bij zwaar letsel of overlijden, doet de inspectie zelf onderzoek.

In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de (letsel)schade die de werknemer als gevolg van het ongeval oploopt. In die gevallen heeft de werknemer recht op een schadevergoeding. Alle schade die verband houdt met het ongeval dient te worden vergoed. Daarnaast heeft de werknemer recht op een vergoeding voor immateriële schade, het zogeheten smartengeld.

Hulp bij Letselschade
Voor het verkrijgen van een schadevergoeding dient de werkgever aansprakelijk te worden gesteld. De schadeclaim dient te worden onderbouwd met steekhoudende juridische argumenten en zowel medische als financiële informatie. Is deze onderbouwing ondermaats, dan kan dat betekenen dat de schade (deels) niet wordt vergoed.

Daarom is het verstandig om hierbij een letselschadeadvocaat in te schakelen. De advocaat neemt het slachtoffer alle rompslomp uit handen, zodat hij of zij zich kan concentreren op zijn of haar herstel. De advocaat draagt zorg voor een rechtvaardige schadevergoeding.

Leidse Letselschade Advocaten
Heeft u een ongeluk gehad waarbij u letsel heeft opgelopen? Wacht niet te lang en neem contact op met een letselschadeadvocaat. De kosten van de advocaat worden meestal vergoed door de aansprakelijke partij.  Voor vragen over letselschade kunt u altijd contact opnemen met Leidse Letselschade Advocaten. Ons kantoor is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en de advocaten Gerben Janson en Joost van den Berg zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten.

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.
Uitstekend
Gebaseerd op 168 recensies
Benjamin van der Gaag
Benjamin van der Gaag
2024-05-08
Erg goed geholpen door Joost en Gerben. Alles verliep soepel en snel op en professionele manier. Leidse letselschade advocaten zijn zeker aan te raden.
Susana Macleod Moreno
Susana Macleod Moreno
2024-04-30
Dankzij Leidse Letselschade Advocaten kijk ik positief terug op een negatieve gebeurtenis. Ik ben jullie, vooral Joost enorm dankbaar. Het contact verloopt snel en soepel. Je weet precies waar je aan toe bent. Joost is erg betrokken, begripvol en transparant. Joost heeft veel geduld en dat is belangrijk in dit soort procedures. Ik ben tevreden over hoe deze procedure is afgesloten. Dankjewel!
Kim Floris
Kim Floris
2024-04-25
Het is nooit fijn om slachtoffer van een ongeval te zijn en dan met een letselschadeadvocaat in aanraking te komen. Maar als het dan toch moet, dan graag met Joost van den Berg. Zeer professioneel, duidelijk, open en transparant. Naast de zakelijke afwikkeling heeft hij ook oog voor de persoon van het slachtoffer. Ik hoop dit nooit meer mee te maken, maar als het dan moet, dan graag met Leidse Letselschade Advocaten.
Tom van Keppel
Tom van Keppel
2024-04-16
Ontzettend goed en vakkundig geholpen. Gedurende het hele proces steeds op de hoogte gehouden en snelle terugkoppelingen/handelingen. Bedankt voor de hulp en de keurige afwerking heren.
Chantal
Chantal
2024-04-15
In augustus 2022 raakte ik betrokken bij een auto ongeluk. De auto hadden wij amper een maand en iemand klapte achterop. Helaas hield ik de eerste maanden erg veel lichamelijke klachten over aan dit ongeval. Via een kennis werd ik getipt op LLS. Het gesprek op het kantoor verliep heel fijn bij Joost en Gerben. In het proces heb ik verder alleen met Joost contact gehouden. De afhandeling is heel goed verlopen. Joost is heel geduldig en duidelijk in wat wel en niet kan. Met het uiteindelijke resultaat kan ik alleen maar blij zijn. Ik hoop in de toekomst nooit meer contact te hoeven opnemen, maar mocht het mij nogmaals overkomen dan zal ik zéker weer contact opnemen.
Nema kamw
Nema kamw
2024-04-09
Ik heb een positieve ervaring gehad en deskundig advies ontvangen e Ik ben goed geholpen en op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. De communicatie was goed en zeer professioneel.Aardige advocaten die weten wat ze doen .
Sanne Wolleswinkel
Sanne Wolleswinkel
2024-04-03
Duidelijke en snelle communicatie! Zijn bereid om in alles mee te denken en gaan er snel mee aan de slag. Scheelt enorm veel gedoe met de verzekering. Zij nemen alles over. Echte aanrader!
Doña Isa
Doña Isa
2024-03-28
Joost heeft mij geholpen met de ondersteuning in twee zaken en beide zijn, in mijn voordeel, positief afgesloten. Joost is erg begaan en zorgt voor een duidelijke uitleg voor, tijdens en na de behandeling van de zaak. Ik zou iedereen aanraden om in zee te gaan met de Leidse Letselschade Advocaten. Nogmaals bedankt, Joost.