HandbikeBattle 2023

Piet, een cliënt van ons kantoor, doet vandaag mee aan de HandbikeBattle 2023.

Wat is het?
De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Je kunt meedoen als deelnemer van een team van een Nederlands revalidatiecentrum of als individuele deelnemer. Jaarlijks zijn er ook een aantal buitenlandse deelnemers.

Het strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler Gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Ongeluk en revalidatie
Piet heeft in 2020 een ongeluk gehad met de fiets, waarbij hij een hoge dwarslaesie heeft opgelopen. Hij heeft maandenlang gerevalideerd in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Piet gaat vandaag de uitdaging aan om de Kaunertaler Gletscher te beklimmen. Zo hebben wij Piet de afgelopen jaren ook leren kennen. Wij hebben respect voor zijn doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Het leven van een slachtoffer met een hoge dwarslaesie heeft veel ups en downs, maar Piet blijft zo goed en kwaad als het kan het mooie van het leven inzien. Hij wil zoveel mogelijk kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Vandaar ook zijn deelname aan de HandbikeBattle 2023.

Leidse Letselschade Advocaten wenst Piet veel succes!
Ons kantoor heeft een bijdrage geleverd om de Battle mede mogelijk te maken voor Team Hoogstraat Highlanders. We wensen Piet, zijn teamgenoten en alle andere deelnemers veel succes vandaag.

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.