Letselschade draait niet alleen om geld, maar ook om ondersteuning bij de aanvraag van voorzieningen en hulpmiddelen

Wanneer u letselschade oploopt bij een ernstig ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, breekt er een moeilijke tijd aan. Veel dingen die voorheen volstrekt normaal leken, zoals werken en sporten, kunnen niet meer.De nadruk ligt op herstel en revalidatie. Vanwege tijdelijke of blijvende beperkingen is het vaak nodig om voorzieningen of hulpmiddelen aan te vragen, zodat u en uw gezinsleden zo normaal mogelijk kunnen blijven functioneren. Daar kunnen we u bij Leidse Letselschade Advocaten mee helpen. In dit artikel leggen we aan u uit hoe het in z’n werk gaat.

Voorzieningen en hulpmiddelen om u te helpen
Als u door een ongeval niet meer in staat bent om te werken, het huishouden te doen of u te verplaatsen, dan kunnen daarvoor voorzieningen worden aangevraagd. We hebben het hier over alle voorzieningen of hulpmiddelen die nodig kunnen zijn om te kunnen blijven functioneren op het werk, in en om de woning en bij de uitoefening van alle normale dagelijkse activiteiten. U kunt denken aan:

  • Vervoersvoorzieningen
  • Huishoudelijke hulp
  • Hulp bij het boodschappen doen
  • Hulp bij het voorbereiden en bereiden van maaltijden
  • Hulp bij de verzorging van dieren, bijvoorbeeld het uitlaten van de hond
  • Hulpmiddelen, zoals een hoog-laagbed of een traplift

Het doel van deze voorzieningen is ervoor te zorgen dat uw leven zoveel als mogelijk door kan gaan en de beperkingen waar u mee te maken heeft zoveel mogelijk worden beperkt. De kosten van voorzieningen en hulpmiddelen worden door de aansprakelijke verzekeraar, door uw zorgverzekeraar of door uw gemeente betaald. U draait dus zelf nooit voor de kosten op.

De aanvraag van voorzieningen en hulpmiddelen
Uw belangenbehartiger kan u helpen om de benodigde voorzieningen in beeld te krijgen en aan te vragen. Soms is de inschakeling van een expert op het gebied van voorzieningen noodzakelijk, bijvoorbeeld een ergotherapeut. Uw belangenbehartiger onderhoudt de contacten met de betalende verzekeraar en de expert, zodat u zich helemaal kunt richten op uw herstel.

Bij het regelen van voorzieningen bij letselschade is de hulp van een gespecialiseerde belangenbehartiger, bij voorkeur een letselschadeadvocaat, onmisbaar. De advocaat weet welke mogelijkheden er zijn en welke stappen moeten worden gezet om de voorzieningen snel en goed te realiseren. Bij letselschade is het daarom cruciaal om de hulp van een letselschadeadvocaat in te roepen.

Meer weten?
Heeft u letselschade opgelopen en wilt u meer informatie over voorzieningen bij letselschade of over een ander onderwerp? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan voor u klaar!

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.
Uitstekend
Gebaseerd op 168 recensies
Benjamin van der Gaag
Benjamin van der Gaag
2024-05-08
Erg goed geholpen door Joost en Gerben. Alles verliep soepel en snel op en professionele manier. Leidse letselschade advocaten zijn zeker aan te raden.
Susana Macleod Moreno
Susana Macleod Moreno
2024-04-30
Dankzij Leidse Letselschade Advocaten kijk ik positief terug op een negatieve gebeurtenis. Ik ben jullie, vooral Joost enorm dankbaar. Het contact verloopt snel en soepel. Je weet precies waar je aan toe bent. Joost is erg betrokken, begripvol en transparant. Joost heeft veel geduld en dat is belangrijk in dit soort procedures. Ik ben tevreden over hoe deze procedure is afgesloten. Dankjewel!
Kim Floris
Kim Floris
2024-04-25
Het is nooit fijn om slachtoffer van een ongeval te zijn en dan met een letselschadeadvocaat in aanraking te komen. Maar als het dan toch moet, dan graag met Joost van den Berg. Zeer professioneel, duidelijk, open en transparant. Naast de zakelijke afwikkeling heeft hij ook oog voor de persoon van het slachtoffer. Ik hoop dit nooit meer mee te maken, maar als het dan moet, dan graag met Leidse Letselschade Advocaten.
Tom van Keppel
Tom van Keppel
2024-04-16
Ontzettend goed en vakkundig geholpen. Gedurende het hele proces steeds op de hoogte gehouden en snelle terugkoppelingen/handelingen. Bedankt voor de hulp en de keurige afwerking heren.
Chantal
Chantal
2024-04-15
In augustus 2022 raakte ik betrokken bij een auto ongeluk. De auto hadden wij amper een maand en iemand klapte achterop. Helaas hield ik de eerste maanden erg veel lichamelijke klachten over aan dit ongeval. Via een kennis werd ik getipt op LLS. Het gesprek op het kantoor verliep heel fijn bij Joost en Gerben. In het proces heb ik verder alleen met Joost contact gehouden. De afhandeling is heel goed verlopen. Joost is heel geduldig en duidelijk in wat wel en niet kan. Met het uiteindelijke resultaat kan ik alleen maar blij zijn. Ik hoop in de toekomst nooit meer contact te hoeven opnemen, maar mocht het mij nogmaals overkomen dan zal ik zéker weer contact opnemen.
Nema kamw
Nema kamw
2024-04-09
Ik heb een positieve ervaring gehad en deskundig advies ontvangen e Ik ben goed geholpen en op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. De communicatie was goed en zeer professioneel.Aardige advocaten die weten wat ze doen .
Sanne Wolleswinkel
Sanne Wolleswinkel
2024-04-03
Duidelijke en snelle communicatie! Zijn bereid om in alles mee te denken en gaan er snel mee aan de slag. Scheelt enorm veel gedoe met de verzekering. Zij nemen alles over. Echte aanrader!
Doña Isa
Doña Isa
2024-03-28
Joost heeft mij geholpen met de ondersteuning in twee zaken en beide zijn, in mijn voordeel, positief afgesloten. Joost is erg begaan en zorgt voor een duidelijke uitleg voor, tijdens en na de behandeling van de zaak. Ik zou iedereen aanraden om in zee te gaan met de Leidse Letselschade Advocaten. Nogmaals bedankt, Joost.