Letselschade draait niet alleen om geld, maar ook om ondersteuning bij de aanvraag van voorzieningen en hulpmiddelen

Wanneer u letselschade oploopt bij een ernstig ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, breekt er een moeilijke tijd aan. Veel dingen die voorheen volstrekt normaal leken, zoals werken en sporten, kunnen niet meer.De nadruk ligt op herstel en revalidatie. Vanwege tijdelijke of blijvende beperkingen is het vaak nodig om voorzieningen of hulpmiddelen aan te vragen, zodat u en uw gezinsleden zo normaal mogelijk kunnen blijven functioneren. Daar kunnen we u bij Leidse Letselschade Advocaten mee helpen. In dit artikel leggen we aan u uit hoe het in z’n werk gaat.
Voorzieningen en hulpmiddelen om u te helpen
Als u door een ongeval niet meer in staat bent om te werken, het huishouden te doen of u te verplaatsen, dan kunnen daarvoor voorzieningen worden aangevraagd. We hebben het hier over alle voorzieningen of hulpmiddelen die nodig kunnen zijn om te kunnen blijven functioneren op het werk, in en om de woning en bij de uitoefening van alle normale dagelijkse activiteiten. U kunt denken aan:
- Vervoersvoorzieningen
- Huishoudelijke hulp
- Hulp bij het boodschappen doen
- Hulp bij het voorbereiden en bereiden van maaltijden
- Hulp bij de verzorging van dieren, bijvoorbeeld het uitlaten van de hond
- Hulpmiddelen, zoals een hoog-laagbed of een traplift
Het doel van deze voorzieningen is ervoor te zorgen dat uw leven zoveel als mogelijk door kan gaan en de beperkingen waar u mee te maken heeft zoveel mogelijk worden beperkt. De kosten van voorzieningen en hulpmiddelen worden door de aansprakelijke verzekeraar, door uw zorgverzekeraar of door uw gemeente betaald. U draait dus zelf nooit voor de kosten op.
De aanvraag van voorzieningen en hulpmiddelen
Uw belangenbehartiger kan u helpen om de benodigde voorzieningen in beeld te krijgen en aan te vragen. Soms is de inschakeling van een expert op het gebied van voorzieningen noodzakelijk, bijvoorbeeld een ergotherapeut. Uw belangenbehartiger onderhoudt de contacten met de betalende verzekeraar en de expert, zodat u zich helemaal kunt richten op uw herstel.
Bij het regelen van voorzieningen bij letselschade is de hulp van een gespecialiseerde belangenbehartiger, bij voorkeur een letselschadeadvocaat, onmisbaar. De advocaat weet welke mogelijkheden er zijn en welke stappen moeten worden gezet om de voorzieningen snel en goed te realiseren. Bij letselschade is het daarom cruciaal om de hulp van een letselschadeadvocaat in te roepen.
Meer weten?
Heeft u letselschade opgelopen en wilt u meer informatie over voorzieningen bij letselschade of over een ander onderwerp? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan voor u klaar!