Letselschade opgelopen na een ongeval? Laat je begeleiden door een advocaat

Wanneer je letselschade oploopt bij een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, is het verstandig om voor het claimen van een schadevergoeding gespecialiseerde juridische hulp in te schakelen. Er zijn talloze aanbieders van juridische hulp bij letselschade, die allemaal uitgebreid adverteren op internet. Het is echter opletten geblazen, want er zijn grote kwaliteitsverschillen. Het is daarom goed om je vooraf goed te informeren.

Wat is een advocaat?
Niet iedereen die een academische meestertitel voert is ook advocaat. Een advocaat heeft bovenop de beroepsopleiding Advocatuur één of meerdere specialisatieopleidingen voltooid. Advocaten zijn de topspecialisten in hun vakgebied.

Letselschade-expert is onbeschermd beroep
Bovendien is het belangrijk om te weten dat de titel ‘letselschade-expert’ niet beschermd is. Dat betekent dat iedereen, ook personen zonder enige juridische achtergrond, zich zo kunnen noemen. Helaas komt dat in de praktijk ook veelvuldig voor. Verzekeraars betalen deze ‘experts’ behoorlijke uurtarieven. Zo worden deze kwalijke praktijken in stand gehouden.

De waarborgen van een advocaat
Alleen personen die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten mogen zich advocaat noemen. Advocaten onderscheiden zich op diverse manieren van andere rechtshulpverleners:

  • Advocaten mogen procederen (naar de rechter stappen)
  • Advocaten hebben een beroepsgeheim
  • Advocaten zijn gebonden aan strenge gedragsregels
  • Advocaten zijn onderworpen aan het tuchtrecht
  • Advocaten moeten ieder jaar aan hoge opleidingseisen voldoen om hun kennis up-to-date te houden

Leidse Letselschade Advocaten
Heeft u een ongeluk gehad waarbij u letsel heeft opgelopen? Wacht niet te lang en neem contact op met een letselschadeadvocaat. De kosten van de advocaat worden meestal vergoed door de aansprakelijke partij.  Voor vragen over letselschade kunt u altijd contact opnemen met Leidse Letselschade Advocaten. Ons kantoor is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en de advocaten Gerben Janson en Joost van den Berg zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten.

 

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.