Onze kleinschaligheid komt de persoonlijke benadering van de cliënten ten goede

LLA-Advocaten Cartoon stijl

In mei 2017 startten Joost van den Berg en Gerben Janson hun kantoor Leidse Letselschade Advocaten. Daar hebben ze, precies vijf jaar na dato, nog geen dag spijt van gehad. Ze maakten destijds de afspraak om met z’n tweeën te blijven, om de laagdrempeligheid van het kantoor en de persoonlijke aanpak voor cliënten te kunnen behouden. Geen groeiambitie dus, maar toch succesvol. “We hebben het gevoel dat we een goede naam hebben opgebouwd in de branche”.

Door Martijn van Driel

Gerben en Joost kennen elkaar al zo’n 15 jaar. Ze waren collega’s bij Aegon. Joost werkte daar sinds 2005 als senior letselschadebehandelaar. Gerben werkte vanaf 2004 bij de verzekeraar, als ‘jongste bediende’ op de AVP-afdeling. Gerben: “Joost vroeg me op een dag of het letselvak niet iets voor mij was. Hij heeft me dus getriggerd om letselschades te gaan behandelen, anders was m’n loopbaan misschien heel anders gelopen.”


mr. Gerben Janson

Nu of nooit
Gerben kreeg de smaak te pakken en besloot de advocatuur in de gaan en voor slachtoffers te gaan werken. In 2008 stapte hij over naar Maarten Tromp Advocaten. “Daar heb ik van Maarten erg veel kunnen leren, over de kneepjes van het vak en het reilen en zeilen van een kantoor. Na verloop van tijd ging het bij mij kriebelen. Een eigen kantoor starten leek me wel wat, maar niet in m’n eentje. Als ik Joost zo nu en dan sprak, polste ik hoe hij daar tegenaan keek.” Maar ondertussen had Joost het prima naar z’n zin bij Aegon. “Ik had in mijn functie veel vrijheid en kon zelfstandig beslissingen nemen. Lange tijd vond ik het wel prima zo, tot ik een gevoel kreeg van: ‘nu of nooit’.”

Het duo ging enthousiast in gesprek over een samenwerking. Gerben: “Als je helemaal vanaf nul begint, heb je de mogelijkheid om het gelijk goed te doen. We werken daarom helemaal digitaal, met iLetsel. Dat bevalt ons goed. Omdat we met z’n tweeën zijn, en beperkte capaciteit hebben, zijn we kritisch op de zaken die we aannemen. Als er vandaag zes mensen bellen, kunnen we niet iedereen helpen. Wel zorgen we dan dat iedereen goed terechtkomt, door mensen gericht te verwijzen.”

Kleinschalig en laagdrempelig
Joost: “Een kleinschalig kantoor is het meest laagdrempelig en dat komt de persoonlijke benadering van de cliënten ten goede. Daarom spraken we af om met z’n tweeën blijven. We doen ieder intakegesprek samen, dus we kennen elkaars klanten en weten wat er speelt. Als één van ons op vakantie gaat, kan de ander de zaken prima waarnemen.”

De keuze voor de kantoornaam Leidse Letselschade Advocaten was snel gemaakt. Gerben: “We hebben niet genoeg ego voor iets als Van den Berg & Janson Advocaten. Bovendien wonen we allebei in het Leidse, dus Leidse Letselschade Advocaten dekt helemaal de lading. Vanuit ons kantoor, vlak achter het station, kijken we – heel toepasselijk – uit op het LUMC. We willen voornamelijk cliënten bedienen uit Leiden en omgeving, zoals de Bollenstreek, maar als incidenteel iemand iets verder weg woont, is dat uiteraard ook geen probleem.”


mr. Joost van den Berg

Oplossingsgerichte aanpak
Joost beschrijft de manier waarop de Leidse Letselschade Advocaten werken. “We vragen ons altijd af: ‘Hoe kan ik iemand het beste helpen? Waar heeft mijn cliënt behoefte aan? Wat is ervoor nodig om de draad weer op te kunnen pakken?’ Die oplossingsgerichte aanpak is voor cliënten belangrijk en veel leuker en bevredigender dan alleen maar uit zijn op een zo groot mogelijke zak met geld. We willen richting de verzekeraar altijd met een goed verhaal komen. Dat wat we vragen, is zo goed mogelijk onderbouwd. Dan krijg je van verzekeraars vaak wel het vertrouwen en denken ze met je mee.”

Goede naam
Gerben en Joost zijn tevreden over de afgelopen vijf jaar en hebben vertrouwen in de toekomst. Gerben: “Het uitgangspunt blijft laagdrempeligheid. Dus over vijf jaar zijn we nog steeds met z’n tweeën. En ook onze aanpak blijft hetzelfde. We hebben het gevoel dat we inmiddels een goede naam hebben opgebouwd in de branche. Daarop kunnen we verder bouwen. Joost: “We krijgen ook positieve feedback van onze cliënten, dat geeft een hoop energie. Een groot compliment wat we laatst kregen, was dat een schadebehandelaar van een van de verzekeraars een familielid dat letselschade had opgelopen naar ons had verwezen. Dat is voor ons het bewijs dat we zeker op de goede weg zijn.”

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.