Weet wat u moet doen na een bedrijfsongeval!

Het aantal bedrijfsongevallen stijgt de laatste jaren. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Een goed voorbeeld is het grootste bouwbedrijf van Nederland. Bij BAM zijn vorig jaar meer ongelukken gebeurd dan een jaar eerder. Dat meldde het bouwbedrijf vorige week in haar jaarverslag.
In de media werd de afgelopen weken dagelijks melding gemaakt van ernstige ongevallen op de werkvloer. Er viel een slachtoffer bij een recyclingbedrijf in Helmond en een medewerker van een deurenbedrijf in Didam kwam bij een ongeval om het leven. In de Waalhaven van Rotterdam raakte een vrachtwagenchauffeur zwaargewond en een nog maar 16-jarige jongen raakte gewond bij een bedrijf in Raamsdonksveer bij een zware valpartij. Dat is slechts een greep uit de tientallen ongevallen waarbij slachtoffers vielen.
Wat te doen na een bedrijfsongeval
- Bel 112
Schakel zo nodig meteen medische hulp in. Ga bij lichamelijke klachten zo spoedig mogelijk naar uw huisarts om uw letsel te onderzoeken.
- Meld het ongeval
Maak zo spoedig melding van het ongeval bij uw leidinggevende. Bij ernstige incidenten is uw werkgever verplicht om het bedrijfsongeval te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.
- Verzamel bewijs
Vraag getuigenverklaringen van collega’s of andere personen die het ongeval hebben zien gebeuren. Ook eventueel fotomateriaal van de ongevalslocatie is belangrijk.
- Bewaar bonnen en facturen
Houd een overzicht bij van alle kosten die u maakt en bewaar de bijhorende bonnetjes en nota’s. Hiermee kan naderhand uw schadeclaim worden onderbouwd.
- Schakel juridische hulp in
Schakel een letselschadeadvocaat in die u helpt uw letselschade te verhalen op uw werkgever. Uw advocaat inventariseert uw schade en zorgt ervoor dat uw schade door de aansprakelijke partij wordt vergoed.
Aansprakelijkheid bedrijfsongeval
Heeft u letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval? U kunt uw schade in veel gevallen op uw werkgever verhalen. Daarvoor moet u bewijzen dat u letselschade hebt opgelopen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Uw werkgever moet vervolgens aantonen dat hij aan de wettelijke zorgplicht heeft voldaan om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Lukt dat niet, dan heeft u recht op een schadevergoeding.
Leidse Letselschade Advocaten
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Leidse Letselschade Advocaten. Niet alleen zijn onze advocaten aangesloten bij de beroepsvereniging LSA, maar ons kantoor beschikt daarnaast over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarmee tonen wij aan dat u bij ons kantoor kunt rekenen op de beste hulp bij het verhalen van uw letselschade.