Bedrijfsongeval

Heeft u letsel opgelopen tijdens het uitvoeren van uw werk? Leidse Letselschade Advocaten helpt u graag met het verhalen van uw schade.

Wat is een bedrijfsongeval?
Er is sprake van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval wanneer het ongeval plaatsvindt onder werktijd. Dit kan op de werkvloer zijn, maar ook op zakenreis. Wanneer u slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval, dan moet de aansprakelijke partij de schade vergoeden. In de meeste gevallen is dit uw werkgever. Bijna altijd is uw werkgever hiervoor verzekerd.

Zorgplicht: werkgever aansprakelijk
Een werkgever heeft een zorgplicht naar zijn werknemers. Dit houdt in dat een werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek. Als er een ongeval gebeurt, heeft de werkgever vaak niet voldaan aan zijn zorgplicht. Als dat het geval is, is uw werkgever aansprakelijk voor de geleden schade. Eventuele letselschade kan dus ook op hem verhaald worden.

Een uitzondering op deze regel is wanneer een van de medewerkers roekeloos gedrag heeft vertoond. De werkgever moet dit dan wel aantonen.

Inspectie SZW
Heeft een bedrijfsongeval plaatsgevonden en is er sprake van ernstig letsel (met bijvoorbeeld een ziekenhuisopname), dan is de werkgever verplicht het bedrijfsongeval bij de Inspectie SZW te melden. De inspectie zal dan vrijwel altijd een onderzoek instellen. De inspectie kan een proces-verbaal opmaken naar aanleiding van het bedrijfsongeval en de werkgever kan een boete opgelegd krijgen. Het proces-verbaal is belangrijk om later de juiste toedracht van het bedrijfsongeval in kaart te kunnen brengen.

Vertel ons uw verhaal, want een bedrijfsongeval is al vervelend genoeg. We helpen u stap voor stap bij het claimen van de schadevergoeding en met het verhalen van uw schade.

Vertel uw verhaal

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.
Uitstekend
Gebaseerd op 168 recensies
Benjamin van der Gaag
Benjamin van der Gaag
2024-05-08
Erg goed geholpen door Joost en Gerben. Alles verliep soepel en snel op en professionele manier. Leidse letselschade advocaten zijn zeker aan te raden.
Susana Macleod Moreno
Susana Macleod Moreno
2024-04-30
Dankzij Leidse Letselschade Advocaten kijk ik positief terug op een negatieve gebeurtenis. Ik ben jullie, vooral Joost enorm dankbaar. Het contact verloopt snel en soepel. Je weet precies waar je aan toe bent. Joost is erg betrokken, begripvol en transparant. Joost heeft veel geduld en dat is belangrijk in dit soort procedures. Ik ben tevreden over hoe deze procedure is afgesloten. Dankjewel!
Kim Floris
Kim Floris
2024-04-25
Het is nooit fijn om slachtoffer van een ongeval te zijn en dan met een letselschadeadvocaat in aanraking te komen. Maar als het dan toch moet, dan graag met Joost van den Berg. Zeer professioneel, duidelijk, open en transparant. Naast de zakelijke afwikkeling heeft hij ook oog voor de persoon van het slachtoffer. Ik hoop dit nooit meer mee te maken, maar als het dan moet, dan graag met Leidse Letselschade Advocaten.
Tom van Keppel
Tom van Keppel
2024-04-16
Ontzettend goed en vakkundig geholpen. Gedurende het hele proces steeds op de hoogte gehouden en snelle terugkoppelingen/handelingen. Bedankt voor de hulp en de keurige afwerking heren.
Chantal
Chantal
2024-04-15
In augustus 2022 raakte ik betrokken bij een auto ongeluk. De auto hadden wij amper een maand en iemand klapte achterop. Helaas hield ik de eerste maanden erg veel lichamelijke klachten over aan dit ongeval. Via een kennis werd ik getipt op LLS. Het gesprek op het kantoor verliep heel fijn bij Joost en Gerben. In het proces heb ik verder alleen met Joost contact gehouden. De afhandeling is heel goed verlopen. Joost is heel geduldig en duidelijk in wat wel en niet kan. Met het uiteindelijke resultaat kan ik alleen maar blij zijn. Ik hoop in de toekomst nooit meer contact te hoeven opnemen, maar mocht het mij nogmaals overkomen dan zal ik zéker weer contact opnemen.
Nema kamw
Nema kamw
2024-04-09
Ik heb een positieve ervaring gehad en deskundig advies ontvangen e Ik ben goed geholpen en op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. De communicatie was goed en zeer professioneel.Aardige advocaten die weten wat ze doen .
Sanne Wolleswinkel
Sanne Wolleswinkel
2024-04-03
Duidelijke en snelle communicatie! Zijn bereid om in alles mee te denken en gaan er snel mee aan de slag. Scheelt enorm veel gedoe met de verzekering. Zij nemen alles over. Echte aanrader!
Doña Isa
Doña Isa
2024-03-28
Joost heeft mij geholpen met de ondersteuning in twee zaken en beide zijn, in mijn voordeel, positief afgesloten. Joost is erg begaan en zorgt voor een duidelijke uitleg voor, tijdens en na de behandeling van de zaak. Ik zou iedereen aanraden om in zee te gaan met de Leidse Letselschade Advocaten. Nogmaals bedankt, Joost.