Hondenbeet

Heeft u als gevolg van een hondenbeet letsel opgelopen? Leidse Letselschade Advocaten helpt u graag met het verhalen van uw schade.

Hondenbeet
Een hondenbeet kan veel letsel veroorzaken. Naast het directe letsel houdt een slachtoffer vaak zichtbare littekens over en kan iemand een permanente angst voor honden ontwikkelen.

Wie is er aansprakelijk?
De eigenaar van de hond is vaak aansprakelijk voor alle schade die het dier veroorzaakt. Dit geldt dus ook voor de letselschade na de hondenbeet.

Wanneer u gewond raakt door een hond, dan is altijd de vraag wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat de bezitter van de hond aansprakelijk is voor alle schade die het dier veroorzaakt. Er hoeft in deze situaties geen sprake te zijn van ‘schuld’ vanuit de hondenbezitter.

 

Een nare ervaring gehad met een hond? Vertel ons uw verhaal, want een ongeval is al vervelend genoeg. We helpen u stap voor stap bij het claimen van de schadevergoeding en met het verhalen van uw schade.

Vertel uw verhaal

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.