Over ons

Leidse Letselschade Advocaten is hét advocatenkantoor met oog voor de menselijke maat. Het kantoor is in mei 2017 opgericht door advocaten Joost van den Berg en Gerben Janson.

Joost van den Berg

Ik heb jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Ik heb zowel slachtoffers bijgestaan als schadezaken opgelost voor verzekeraars. Daardoor weet ik als geen ander hoe verzekeraars denken en handelen. Deze kennis zet ik in om u te helpen.

Na de middelbare school in Venlo studeerde ik Rechten in Leiden, waar ik nog steeds woon. Ik begon in 1998, meteen na mijn studie, als letselschadebehandelaar bij een expertisebureau dat uitsluitend voor verzekeraars werkte.

Hierna heb ik vier jaar gewerkt als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Leiden, waar ik uitsluitend heb opgetreden namens slachtoffers. Van 2005 tot begin 2017 heb ik gewerkt bij Aegon als schaderegelaar/jurist. In 2014 heb ik de specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie afgerond. Joost is onder andere actief lid van de Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA).

Gerben Janson

Ik ben geboren en getogen in de Bollenstreek en studeerde Rechten in Leiden. Na mijn studie heb ik voor diverse verzekeraars gewerkt. In dit werk was er altijd weinig tijd en ruimte voor persoonlijk contact met de slachtoffers, wat ik erg jammer vond.

In 2008 maakte ik dan ook bewust de stap naar de advocatuur, om zo meer voor slachtoffers te kunnen betekenen. Juist het persoonlijke verhaal zorgt ervoor dat elke zaak uniek is. De verhalen van betrokkenen over de impact van het ongeval raken me iedere keer weer.

In 2013 heb ik de specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Ik ben bestuurslid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA). Verder ben ik actief lid van onder andere de Pan-European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL).