Over ons

Leidse Letselschade Advocaten is hét advocatenkantoor met oog voor de menselijke maat. Het kantoor is in 2017 opgericht door advocaten Joost van den Berg en Gerben Janson.

Joost van den Berg
Joost heeft jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Hij heeft zowel slachtoffers bijgestaan, als schadezaken opgelost voor verzekeraars. Daardoor weet Joost als geen ander hoe verzekeraars denken en handelen. Deze kennis zet Joost graag in om u te helpen.

Na de middelbare school in Venlo studeerde Joost Rechten in Leiden. Na het afronden van zijn studie begon hij in 1998 als letselschadebehandelaar bij een expertise bureau dat uitsluitend voor verzekeraars werkte. Hierna heeft Joost vier jaar gewerkt als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Leiden, waar hij uitsluitend heeft opgetreden namens slachtoffers. Van 2005 tot begin 2017 heeft hij gewerkt bij Aegon als schaderegelaar/jurist. In die periode heeft hij de specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie afgerond.

In mei 2017 heeft Joost de krachten gebundeld met Gerben Janson om samen slachtoffers te kunnen helpen. Gerben en Joost hebben er bewust voor gekozen om als kantoor klein te zijn en te blijven zodat onze cliënten bij ons de persoonlijke aandacht krijgen die ze verdienen.

Joost is onder andere actief lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA) en de van de Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA). Hij woont in Voorschoten met zijn vrouw en dochter.

Gerben Janson
Gerben is geboren en getogen in de Bollenstreek en studeerde Rechten in Leiden. Na zijn studie heeft Gerben voor diverse verzekeraars gewerkt. Uiteindelijk heeft hij in 2008 bewust de stap naar de advocatuur gemaakt, om zo meer voor slachtoffers te kunnen betekenen. Juist het persoonlijke verhaal zorgt er volgens Gerben voor dat elke zaak uniek is. De verhalen van betrokkenen over de impact van het ongeval zijn vaak indrukwekkend.  In mei 2017 is hij samen met Joost van den Berg het kantoor Leidse Letselschade Advocaten gestart. De combinatie van advocaat en ondernemer bevalt erg goed. Je kunt elk slachtoffer de aandacht en tijd geven die noodzakelijk is.

In 2013 heeft hij de specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Gerben is (oud) bestuurslid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA). Verder is hij actief lid van onder andere de Pan-European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL).  Hij woont in Rijnsburg met zijn vrouw en 4 zonen.