Schade voor inzittende(n) verzekering

Heeft u als bestuurder of inzittende van een auto letsel opgelopen en heeft u een SVI verzekering afgesloten? Leidse Letselschade Advocaten helpt u graag.

Wat is een SVI verzekering?
Als u een auto heeft, bent u verplicht deze te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). U kunt ook kiezen voor een CASCO verzekering als u ook schade aan uw eigen auto wilt verzekeren. Deze verzekeringen geven dekking voor schade die met uw auto wordt veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Letselschade van de bestuurder van de auto wordt daarentegen niet vergoed op basis van de WA en CASCO verzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u dit risico wel aanvullend verzekeren. Het gaat dan om een Schade Verzekering Inzittenden (SVI).

Dekking
Na een ongeval dekt de SVI de eventuele schade van en aan alle inzittenden van de verzekerde auto, dus ook die van de bestuurder. Dit geldt zowel voor de zaakschade als voor letselschade, waarbij dan in de meeste gevallen wordt uitgegaan van de werkelijk geleden schade. Dit is het verschil met de vaak afgesloten ongevallenverzekering, waarbij (vaak alleen bij invaliditeit of overlijden) een vast bedrag wordt uitgekeerd gerelateerd aan het bedrag dat u bij het afsluiten met de verzekeraar heeft afgesproken.

Let op
Als u een SVI wilt afsluiten, informeer dan goed naar de inhoud van de verzekering. Een uitgebreide dekking, waaronder ook het recht om een belangenbehartiger in te schakelen, kan veel problemen voorkomen mocht u in de omstandigheden komen dat u een beroep op de verzekering moet doen. Ons advies is om een zo uitgebreid mogelijke dekking af te sluiten, vraag dit na bij de verzekeraar of uw tussenpersoon.

Heeft u als bestuurder of inzittende van een autoletsel opgelopen en er is een SVI verzekering? Vertel ons uw verhaal, want een ongeval is al vervelend genoeg. We helpen u stap voor stap bij het claimen van de schadevergoeding en met het verhalen van uw schade.

Vertel uw verhaal

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.
Uitstekend
Gebaseerd op 168 recensies
Carlos Rocha
Carlos Rocha
2024-03-18
Geweldig Advocaten kantoor, hebben mij emorm goed en proffesioneel geholpen na een vervelende aanrijding. Eeuwig dankbaar voor , vooral omdat ik nu weer mijn leven kan oppakken!
Boudewijn De Water
Boudewijn De Water
2024-03-11
Zeer goed geholpen zeer tevreden
E DG
E DG
2024-01-31
Na een motorongeval bij Leidse Letselschade Advocaten terecht gekomen, en daar ongelooflijk goed geholpen gelijk van af het begin tot aan de laatste stap. Dank jullie wel heren!!
Linda de Hooge
Linda de Hooge
2024-01-29
Na een aanrijding in Amsterdam had ik letsel aan mijn been. Ik kwam via een vriend van mijn vader uit bij de Leidse Letselschade Advocaten en ben heel erg dankbaar voor hun hulp! Duidelijke en snelle communicatie en de bereidheid om alles eruit te halen wat erin zit. Veel geduld en een directe aanpak. Heel erg bedankt voor alles wat jullie de afgelopen 2 jaar hebben gedaan!!!
andre jongste
andre jongste
2024-01-15
na het ongeluk waar bij mijn vrouw was aangereden hulp gekregen van de leidse letselschade advocaaten heel fijn en prettig geholpen met duidelijke uitleg enz echt top heren nogmaals bedankt
Gwenn Fransen
Gwenn Fransen
2023-12-01
Zeer duidelijke communicatie en helderheid in de zaak! Fijn geholpen en als er ooit weer hulp nodig zal zijn zullen we zeker hier heen gaan! Zeker aan te raden!
A VV
A VV
2023-11-27
Professioneel, kundig en snel geholpen!
marc veenstra
marc veenstra
2023-11-11
Ik ben zeer goed geholpen door deze mannen . In het bijzonder ,wil ik Gerben Janson bedanken voor zijn inzet. Zeer correct en fijn gehandeld . Gelukkig niet voor niks dit kantoor ingeschakeld. Mannen bedankt.!!!!!!. P.S. ik zou jullie bij iedereen aanraden . Groet Marc.
Jaap van den Oever
Jaap van den Oever
2023-11-07
Netjes en verantwoordelijk geholpen in de tijd dat ik jullie nodig heb gehad. ,,bedankt,,
Arinde van Baalen
Arinde van Baalen
2023-11-05
Ik heb een scooterongeval doorgemaakt en hierdoor veel schade gekregen aan mijn gebit. De schade werd in eerste instantie niet vergoed omdat niet duidelijk was of de gene die mij aanreed de daadwerkelijke persoon was om de schade bij te kunnen verhalen was.Mede dank aan alle hulp en betrokkenheid van Gerben en Joost zodat zij alle juridische stappen hierin hebben genomen. Ik heb een bedrag uitgekeerd gekregen en hiermee zijn de meeste gemaakte kosten gedekt. Blij met een positieve afloop van 1,5 jaar.