Schade voor inzittende(n) verzekering

Heeft u als bestuurder of inzittende van een auto letsel opgelopen en heeft u een SVI verzekering afgesloten? Leidse Letselschade Advocaten helpt u graag.

Wat is een SVI verzekering?
Als u een auto heeft, bent u verplicht deze te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). U kunt ook kiezen voor een CASCO verzekering als u ook schade aan uw eigen auto wilt verzekeren. Deze verzekeringen geven dekking voor schade die met uw auto wordt veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Letselschade van de bestuurder van de auto wordt daarentegen niet vergoed op basis van de WA en CASCO verzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u dit risico wel aanvullend verzekeren. Het gaat dan om een Schade Verzekering Inzittenden (SVI).

Dekking
Na een ongeval dekt de SVI de eventuele schade van en aan alle inzittenden van de verzekerde auto, dus ook die van de bestuurder. Dit geldt zowel voor de zaakschade als voor letselschade, waarbij dan in de meeste gevallen wordt uitgegaan van de werkelijk geleden schade. Dit is het verschil met de vaak afgesloten ongevallenverzekering, waarbij (vaak alleen bij invaliditeit of overlijden) een vast bedrag wordt uitgekeerd gerelateerd aan het bedrag dat u bij het afsluiten met de verzekeraar heeft afgesproken.

Let op
Als u een SVI wilt afsluiten, informeer dan goed naar de inhoud van de verzekering. Een uitgebreide dekking, waaronder ook het recht om een belangenbehartiger in te schakelen, kan veel problemen voorkomen mocht u in de omstandigheden komen dat u een beroep op de verzekering moet doen. Ons advies is om een zo uitgebreid mogelijke dekking af te sluiten, vraag dit na bij de verzekeraar of uw tussenpersoon.

Heeft u als bestuurder of inzittende van een autoletsel opgelopen en er is een SVI verzekering? Vertel ons uw verhaal, want een ongeval is al vervelend genoeg. We helpen u stap voor stap bij het claimen van de schadevergoeding en met het verhalen van uw schade.

Vertel uw verhaal

Gerben Janson

Joost van den Berg

Heeft u een ongeluk gehad of een vraag over letselschade? Gerben en Joost helpen u graag en staan u persoonlijk te woord. Vertel hier uw verhaal.